SİVAS / İMRANLI - İMRANLI İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

Eğitimde Örnek Teşkil Eden  eden İslamın İlk Öğretmeni Musab Bin Umeyr ile İlgili Konferans Düzenledik. Öğrincilerimiz bu sayede islamın İlk öğretmenini tanımış oldular onunla ilgili bir çok konuyu öğrenmiş oldular.

Mrt

Okul Müdürümüzün Ders içi  gözlemlerini gerçekletirdikten sonra okulumuz öğretmenleri ile bir araya gelerek hem gözlemlerini paylaştı hem de öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu.

Mrt

Okulumuz Öğretmenlerimize Ölçme-Değerlendirme Seminerimiz. Yüksek Lisansını Eğitim Bililmleri Alanında  yapan Öğretmenimiz Merve CEYLAN okulumuz öğretmenlerine ölçme değerlendirme semineri verdi. Kendisine  teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimize Devam - Devamsızlık Seminerimizi gerçekleştirdik. Okulumuzdaki öğrencilerimizde devamsız öğrenci bulunmamakla birlikte veli öğretmen ve öğrenci iletişimini koruyarak devamsızlığın önüne geçilmiştir.

Mrt

İlçe Müftülüğüne Bağlı Gençlik Merkezinde Okumu Etkinliği Gerçekleştirdik.ilçe Müftülüğü ile kordineli olarak yaptığımız etkinlikte öğrencilerimiz hem gençlik merkezemizi görmü oldular hem de orda vakit geçirerek kitap okudular.

Mrt

Okulumuz Panolarını Peygamber Efendimizin Hadisleriyle Süsledik. Öğrencilerimizin etkin katılımı ile gerçekleşen etkinliğimzde öğrencilerimiz hem hadisleri öğrenmiş oldular hemde diğer öğrencilerimize bu fırsatı sağladılar.

Mrt

Peygamber Efendimizin Hayatı ili ilgili Bilgi Yarışması Düzenledik 5. sınıf düzeyinde yaptığımız yarışmada öğrencilerimizin gruplar halinde  yarıştıkları yarışmada rekabet üst düzeydeydi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimizle Şehitlik Ziyaretimizi Gerçekleştirdik. Öğrencilerimizde milli ve manevi duyguların gelişmesi ve ecdadının hatırasını her zaman hatırlaması bir öğrenci için en temel ilkelerden biridir.

Ara

Evin Okulu Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi kapsamında Çocuğun akademik başarısında aile desteği   Seminerimizi gerçekleştirdik. Seminer konumuz dahilinde velilerimizin öğrencilerine akademik anlamda nasıl destek olmaları gerektiğini bu konuda yapılan yanlışları velilerimize ilettik. Rehber öğretmenimize , veli ve öğrencilerimize katılımlarından  dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Evin Okulu Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi kapsamında Çocuklara sorumluluk kazandırma  Seminerimizi gerçekşleştirdik. Bu kapsamda velilerimizin öğrencilerine ne derece sorumluluk verdiklerin öğrendik ve sorumluluk anlamında veli ve öğrencilerimizin neler yapmaları gerektiğini seminerimizde belirtmeye çalıştık. Rehber öğretmenimize , veli ve öğrencilerimize katılımlarından  dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Evin Okulu Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi kapsamında yaptığımız  Öfke Kontrolü Seminerimizi velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ili gerçekleştirdik. Rehber öğretmenimiz velilerimizi yanlış bilinen bir çok doğruyu velilerimiz ve öğrencilerimizle paylaştı.Veli ve öğrencilerimiz seminerde öfke kontrolünü uygulamalı olarak yaptılar. Rehser öğretmenimize  ve katılımlarından dolayı veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Bilimde , sanatta, medeniyette, sporda önde gelen şahsiyetlerin isimleri uygun sınıflara kapsamında okulumuzda tek şube olması sebebi ile sınıfımıza çok değerli şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un ismini verdik. Öğrencilerimize şairimizi bir ket daha hatırlattık.

Değerli şairimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ara

Rehberlik Servisimizin hazirlamis oldugu Verimli ders çalışma stratejileri seminerimizde ogrencilerimize verimli ders calisma yontemlerini, zamani iyi kullanma stratejilerini anlattık. Öğrencilerimizle soru cevap şeklinde yaptığımız seminerde öğrencilerimiz farkındalık kazanarak planlamalarini bu doğrultuda yapacaklarını belirttiler. Rehber hocamız yine gelişen teknolojinin ders çalışma yöntemlerini etkilediğini belirterek öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirdi

Ara

İmam hatiplik, vaizlik çalışmalarımız Merkez Camimizde devam ediyor.program dahilinde öğrencilerimiz cami imamları ve din kültürü öğretmenimiz ile  merkez camimizde imamlık ve vaizlik çalışmalarını sürdürmektedir. Öğrencilerimizin uygulamalı olarak aldıkları bu eğitim öğrencilerimiz için çok faydalı oldu.  Yaparak yaşayarak  öğrenen öğrencilerimizde öğrenmenin kalıcılığı daha fazla oldu ve  öğrencilerimiz gelecek  dönemler için tecrübe kazanmış olacaklardır. Birçok konuda beraber çalıştığımız İlçe Müftülüğümüzle desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

OKULUMUZDA 40 HADİS MÜNAZARA ETKİNLİĞİMİZİ DÜZENLEDİK. DAHA ÖNCEDEN ÖĞRENCİLERİMİZ BU KONU İLE HAZIRLIKLARINI YAPTI. GRUPLARA AYIRDIĞIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZ HEM MÜNAZARA YÖNTEMİNİ ÖĞRENMİŞ OLDULAR HEMDE DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİNİ NASIL İFADE EDECEKLERİNİ ÖĞRENDİLER.  DİN KÜLTÜRÜ HOCAMIZ  ŞEYDA SOYLU YÖNETİMİNDE GERÇEKLEŞEN ETKİNLİĞİMİZ KEYİFLİ ANLARA SAHNE OLDU.